Регистрираха заболял от Лаймска болест в Стара Загора

128 случая на остри респираторни заболявания са регистрирани в Старозагорско през изминалата тридесет и трета седмица на 2019 година, при 121 за предходните седем дни. Заболеваемостта е 93,90 на 10 000, отчитат от Здравната инспекция в областния град.

От РЗИ-Стара Загора информират още, че в седмицата от 12 до 18 август  2019, са регистрирани 11 случая на заразни заболявания, при 24 за предходната седмица.

Нов един случай на заболял от варицела е открит в областния град, както и двама заболели от Епидемичен паротит в Казанлък. Един пациент е регистриран като заболял от Туберкулоза в Казанлък.По категория случаят е класифициран като потвърде

От групата на чревните инфекции здравните власти информират за  един случай на заболял от Ентероколит в Раднево и за двама заболели от Салмонелоза в Стара Загора и село Едрево.

От здравната инспекция допълват, че има един пациент проявяващи симптоми на Вирусен хепатит в село Тъжа.В областния град има потвърден заболял от Лаймска болест.

Сред заболяванията, които са регистрирани през изминалата седмица са и по един случай на заболели от Вирусен менингит и Бактериален менингит неуточнен.

През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top