27 септември 2020

Мотоциклетист и пешеходка пострадаха при катастрофи в Стара Загора

В съботния ден малко преди 11,00 часа сутринта в Стара Загора по ул." Тодор Пъндев"  се е движил лек автомобил "Ауди", управляван от 33-годишен мъж от Стара Загора. На кръстовището с ул. "Августа Траяна", потегляйки след знак "Стоп", отнема предимството на движещия се по улицата с предимство мотоциклет "Ямаха", управляван от 24-годишен мъж от Стара Загора. В следствие на това мотоциклета се удря в предната част на автомобила, при което водачът му пада на земята и получава открита фрактура на кости на ходилото на десен крак. Откаран е в УМБАЛ "Проф. д- р Ст. Киркович"  и настанен за лечение в отделение, без опасност за живота. 

В областния град е пострадала и 70-годишна пешеходка.Тя е била блъсната от движещ се по бул. "Цар Симеон Велики" лек автомобил "Ауди", управляван от 34-годишен мъж от с. Змейово, общ. Стара Загора. При извършване на десен завой на кръстовището на бул. "Цар Симеон Велики" с ул. "Димчо Стаев"  на пешеходна пътека не пропуснал и блъснал пресичащата в посока от запад на изток70-годишна пешеходка от Стара Загора.

В следствие на удара същата е получила фрактура на дясно рамо и хематом на главата. Пострадалата е настанена за лечение в УМБАЛ без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, като уреда е отчел отрицателна проба.

Коментирай!

#1
Цар Симеон и Димчо Стаев - 2019-08-19 16:30:12

Там на 3 от четирите пешеходни зеленият светофар е точно 6 секунди. Само трениран спортист с летящ старт може да премине на зелено. Останалите тръгват при зелен и преминават на червен. Жълтият не е достатъчен като време. Почти всеки ден някой пешеходец е застрашен от удар, отделно постоянно има конфликти между шофьори и пешеходци. Просто увеличете времето на зеления светофар!

Още новини

Scroll To Top