20 септември 2020

Заболели от Марсилска треска и Ку треска, регистрираха в Стара Загора

121 случая на остри респираторни заболявания са регистрирани в Старозагорско през изминалата тридесет и втора седмица на 2019 година, при 107 за предходните седем дни. Заболеваемостта е 88,77 на 10 000, отчитат от Здравната инспекция в областния град.

От РЗИ-Стара Загора информират още, че в седмицата от 5 до 11 август  2019, са регистрирани 24 случая на заразни заболявания, при 16 за предходната седмица.

Нови дванадесет случая на заболели от варицела са открити в областния град, както и трима заболели от скарлатина в Стара Загора и Гурково. Един пациент е регистриран като заболял от Епидемичен паротит в Казанлък

От групата на чревните инфекции здравните власти информират за по един случай на заболял от Шигелоза и един заболял от Салмонелоза съответно в Чирпан и село Копринка . По категория случаите са класифицирани като потвърдени.

От здравната инспекция допълват, че има по един пациент проявяващи симптоми на Марсилска треска и Ку треска в областния град, както и двама с предположение за заболяване на Вирусен хепатит.

Сред заболяванията, които са регистрирани през изминалата седмица са и случай на пациент с Вирусен менингит в село Петрово и потвърден заболял от Ехинококоза в Павел баня.

През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top