Оставиха за постоянно в ареста 20-годишен, шофирал без книжка в Стара Загора

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът  определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Б.П., на 20 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 6.08.2019 г., в гр. Стара Загора, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Рено“, без съответно свидетелство за управление на моторно превозно средство, като деянието е извършено в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление – с наказателно постановление издадено от Началник сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Стара Загора, влязло в сила на 18.04.2019 г. - престъпление по чл.343в, ал.2 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното бързо производство е установено, че на 6.08.2019 г. обвиняемият Б.П. бил в  Стара Загора. Той бил неправоспособен водач, като нямал издадено свидетелство за управление на моторно превозно средство и регистрирани категории, но въпреки това за пореден път управлявал лек автомобил, марка “Рено“. Обвиняемият бил спрян за проверка и било установено, че разполага само с документи за автомобила, но не и такива, доказващи правоспособност на водач на превозно средство.

Обвиняемият Б.П. е криминално проявен и осъждан за извършено от него умишлено престъпление от общ характер (управляване на превозно средство след употреба на алкохол). Деянието на 06.08.2019 г. е извършено в изпитателния срок на предходното му осъждане.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Б.П. е извършил престъплението, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Б.П. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top