Оставиха за постоянно в ареста 20-годишен, шофирал след употреба на наркотици

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора  съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.И., на 20 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 01.08.2019 г., в Стара Загора, управлявал моторно превозно средство "Фиат ", след употреба на наркотично вещество – метамфетамин, установено по надлежния ред – с техническо средство, като деянието е извършено повторно, след като е осъждан с влязла в сила присъда на РС – Димитровград за деяние по чл. 343б, ал.3 от НК – престъпление по чл.343б, ал.4 във вр. чл. 343б,ал.3 от вр.чл.28,ал.1 от Наказателния кодекс;

В хода на образуваното бързо производство е установено, че на 01.08.2019 г.Д.И. бил в  Стара Загора. Той управлявал лек автомобил, марка “Фиат“. Обвиняемият бил спрян за проверка и при тестване за употреба на наркотични вещества, теста отчел наличие на метамфетамин в организма на Д.И.

Обвиняемият Д.И. е осъждан за престъпление по чл.343б,ал.3 от НК – управление на МПС след употреба на наркотични вещества. Деянието на 01.08.2019 г. е извършил в изпитателния срок на предходното осъждане.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Д.И. е извършил престъплението, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top