Увеличение на заболелите от заразни заболявания в Старозагорско

126 случая на остри респираторни заболявания са регистрирани в Старозагорско през изминалата тридесета седмица на 2019 година, при 132 за предходните седем дни. Заболеваемостта е 92,44 на 10 000, отчитат от Здравната инспекция в областния град.

От РЗИ-Стара Загора информират още, че в седмицата до 22 до 28 юли 2019, са регистрирани 17 случая на заразни заболявания, при 10 за предходната седмица.

Нови 6 случая на заболели от варицела са открити в Казанлък  и село Гита. В сравнение с предходната седмица случите са с 3 повече. Един пациент е регистриран като заболял от туберкулоза в Раднево.

От групата на чревните инфекции здравните власти информират за един по заболял от  Ротавирусен гастроентероколит в Стара Загора и Чирпан, както и за един заболял от ентероколит.  От Вирусен хепатит са регистрирани  три случая на пациенти от Казанлък, Стара Загора и село Габарево. По категория случаите са класифицирани като вероятни.

От Лаймска болест са регистрирани два случая от Казанлък и село Горно Черковище.Сред заразните заболявания от изминалата седмица има диагностицирани по един случаи на заболели от Марсилска треска и Вирусен менингит, съответно в село Априлово и село Сърнево.

През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top