Старозагорски малчугани са “Най-големите малки приятели на природата и животните“

Днес от 11:30 часа предстои церемония по връчване на наградите за успешното участие на децата от детска градина № 10 „Светлина“ Стара Загора във второто издание на Националните номинации „Най-големият малък приятел на природата и животните“ с представителна изложба в Народното събрание.

На тържеството официалните гости, заедно с директора на детската градина, ще бъдат поканени да се включат в оформянето на короната на „Дървото на хармонията“ – талисман на детските номинации с цветни отпечатъци на дланите си.

Категорията, в която участват децата от детските градини, е „Еко-художник”. Това е конкурсът за най-малките със задачата да представят в рисунки грижовно отношение към животните и природата.

Идеята на „АФА-България“ за обединяване усилията на обществото за формиране на ново екологично мислене и поведение е подкрепяна от народните представители на Република България, които на 19 юни откриха втората изложба на Националните номинации в Народното събрание. Зам. председателя на Народното събрание г-н Емил Христов поздрави представителите на учебните заведения, включили се в детския еко-форум.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top