Живко Тодоров ще бъде кандидатът на ГЕРБ за кмет на Стара Загора

Живко Тодоров ще бъде кандидатът на ГЕРБ за кмет на Стара Загора. Това решиха единодушно делегатите на общинското събрание на партията. Предложението беше направено от общинският съветник Николай Диков."Трябваше да предложим няколко номинации за кмет, но едно единствено име ни обединява. От името на всички присъстващи правя номинация на Живко Тодоров за кмет на община Стара Загора". каза в словото си Николай Диков.

„Благодаря на Ники Диков, благодаря и на вас приятели. Ако не всички сме станали приятели, поне можем да се гледаме в очите и да си кажем всеки какво мисли. Смятам, че ние с вас сме направили отбор, който е отборът на Стара Загора, а не само на ГЕРБ. Винаги съм работил за това, зад този отбор да застанем всички и да направим града си по-добро място за живеене“, каза след номинацията Живко Тодоров. Преди месеци имах колебания след два мандата, трябва ли да се кандидатирам за трети път. Но направих различни срещи с хора от града – членове на ГЕРБ, от други партии, с представители на бизнеса, на присъдружни организации, на неправителствения сектор. Видях хора с голяма енергия, които са готови да работят за града си. Тази енергия ме мотивира да бъда начело на битката, която ни предстои да поведем. Благодаря на организацията на ГЕРБ, че ме подкрепя, каза още Тодоров. При срещите ми стана ясно, че има качествени хора, професионалисти – една част са сред ГЕРБ, други не са. Затова представям идеята си за номинация на няколко души за общински съветници, които не са членове на партията. Смятам, че те ще помогнат не само на ГЕРБ, но и на Стара Загора, допълни Тодоров.

След това той представи непартийните номинации. Те са: Мария Жекова, представител на бизнеса, управител на „Ате Пласт“ ООД; Ваня Михайлова, представител на бизнеса, бивш президент на Зонта клуб Стара Загора, член на Контролния съвет на КРИБ в Стара Загора; директорът на Кукления театър в Стара Загора Дарин Петков; доц. д-р Емил Славов, доктор по медицина и доцент по имунопатология и алергология към Медицинския факултет на Тракийския университет; Тихомир Трифонов, активен спортист, треньор на шампиони, собственик на спортна фитнес зала, както и младият архитект Мартин Паскалева.

Предстои кандидатурата да бъде разгледана и одобрена от Изпълнителнителната комисия на ПП ГЕРБ, след което кандидатите ще бъдат официално обявени.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top