Форсиране на двигатели и силна музика смущават почивката на старозагорци

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 26 до 28 юли, са отчетени 180 сигнала. Граждани са информирали за над 40 неправилно паркирани МПС в града. Оплаквания има от силна музика и форсиране на двигатели в района на голям магазин до спортна зала „Стара Загора“.

Протокол с предписание е съставен на строителна фирма, замърсяваща около обекта си в кв. „Железник“. Докладна записка е издадена заради наклонен пътен знак по ул. „Хаджи Димитър Асенов“.

За агресивни кучета е сигнализирано в село Арнаутито. Сигнал е подаден за бездомни кучета в района на кварталите „Кольо Ганчев“ и „Железник“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Проверка е извършена по сигнал за силен кучешки лай от двор на къща на бул. „Руски“. Не е констатирано нарушение.

Десетки са оплакванията от силна музика от заведения и домове - както в Стара Загора, така и в селата Калитиново, Колена, Калояновец, Хрищени, Ракитница и Сулица. За шумни компании на открито също са постъпили сигнали.

Граждани са съобщили още за липса на улично осветление, необходимост от косене на трева от обществени площи и за неспазване на графика от автобусни шофьори на градския транспорт.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Коментирай!

#1
МЮ - 2019-07-29 17:13:31

Тези откачалки с шумните коли и мотори са навсякъде и по всяко време. Къде са органите на реда? Спят зимен сън... Какво чакат още? За такива солени глоби, да им дойде акъла в главата или направо бързо производство с ефективен характер, защото извършват няколко престъпления. Но тук не е Гърция или друга нормална държава...

Още новини

Scroll To Top