Светла Тодорова с участие в премиерата на балета “Антигона“

Светла Тодорова, позната и обичана актриса от състава на ДТ“Гео Милев“ ще участва в балета „Антигона“, чиято премиера е на 27 юли на Античен Театър. „Много ми харесва тази симбиоза на двете изкуства – театър и балет. Изключително интересна е работата с хореографа Людовик Парти. Той ми поставя актьорски задачи, които включват и много движения от танцовия театър. Моята роля се вплита в постановката 4 пъти- в началото с думите на Хора от пиесата „Антигона“ на Жан Ануи въвеждам зрителите в действието и представям участниците. Във второто си включване имам един прекрасен текст на автора за трагедията и как може да я отключи един дребен момент и тя да продължи да се развива от само себе си. Много интересен е третият момент, в който трябва да разиграя полудяване и с Людовик Парти работихме върху движенията много прецизно, много динамично, много интересно – с вдигане, „израстване“, извисяване на фигурата от земята и постепенно нагоре....Четвъртото ми появяване с думите на Хора е накрая, когато вече Антигона е мъртва.

Завършила съм точно специалността „Движенчески театър“ в Нов български университет. Но от следването си досега не съм имала такова задание и в такъв обем на сцената. За мен и с мен Людовик Парти работи като истински режисьор – отделно като образ и като вплитане с всички останали артисти от балетната трупа на сцената. Изключително съм благодарна за поканата и възможността да работя с Людовик Парти и с младата балетна трупа. Вярвам силно, че именно това преплитане, взаимодействие и взаимно обогатяване на различните изкуства е смисълът и движението ни напред и е особено обогатяващо за нас и безкрайно любопитно – за публиката“

Светла Тодорова е една от най-обичаните актриси с многобройни роли на сцената на ДТ“Гео Милев“, в чийто състав е от 1997г. Ръководи собствена Младежка театрална студия „Движение“ при НЧ „Св. Климент Охридски - 1858“ – Стара Загора. С Държавна опера-Стара Загора Светла Тодорова работи и по проекта на концерта с мултимедия КИНО КЛАСИК САУНДТРАКТ с премиера на 13 юли 2016 г. Диригент на концерта е младият и много талантлив Димитър Косев, а режисьор – Славчо Николов. В програмата на концерта звуча музика от филмите "Взвод","Апокалипсис сега","Мулен Руж"," Изкуплението Шоушенк",";За къде пътувате","Широко затворени очи","Кръстникът 3","Джанго без окови","Ваканцията на Мистър Бийн","Речта на краля","Усещане за жена"  и други. Светла Димитрова освен наживо, се появяваше и в различни ефектни клипове в концерта.
https://dtgeomilev.com/cv_svetla_todorova_001.html

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top