Оставиха за постоянно в ареста 66-годишен, обрал дете в Стара Загора

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора  съдът определи мярка за неотклонение  „задържане под стража“ спрямо Л.Д., на 66 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 15.07.2019 г., в Стара Загора, отнел чужди движими вещи – 1 бр. мобилен телефон, 1 бр. портфейл и пари, всичко на стойност 300 лева, от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив – престъпление чл.196, ал.1, т.1 вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.“а“ и б.“б“ от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу досъдебно производство е установено, че на 15.07.2019 г. обвиняемият Л.Д. бил в  Стара Загора. Докато се разхождал из централната част на града, той  видял група младежи да играят на спортна площадка. На скамейка младежите били оставили личните си вещи – дрехи, чанти, телефони, тъй като имали непрекъснат и пряк поглед към мястото. Минавайки в близост, Л.Д. отишъл до скамейката и взел вещите на пострадалия. Докато се отдалечавал, младежите забелязали липсата на процесните вещи и сигнализирали органите на полицията. При проведени в неотложност процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие и разпити на свидетели, обвиняемият бил установен и задържан.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Л.Д. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Той е осъждан.

Взетата спрямо Л.Д. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top