Oставиха за постоянно в ареста 22-годишен, откраднал златен синджир от врата на старозагорка

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Й.Й., на 22 г. ,привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 15.07.2019 г., в.Стара Загора,  отнел чужди движими вещи – златен синджир с кръстче, от владението на другиго, като употребил за това сила - престъпление по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че на 15.07.2019 г. обвиняемият Й.Й. в светлата част на денонощието, се разхождал в Стара Загора, но изпитвал финансови проблеми и търсил начин да си набави средства. Пострадалата също се разхождала в централната градска част, като била със златно бижу – златен синджир с кръстче. Обвиняемия видял пострадалата, настигнал я и  и със сила издърпал от врата ѝ златния накит, след което избягал. При проведени в неотложност процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие и разпити на свидетели обвиняемият бил установен и задържан.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Й.Й. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Й.Й. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top