Заболели от Лаймска болест и Ку треска в Стара Загора

122 случая на остри респираторни заболявания са регистрирани в Старозагорско през изминалата двадесет и осма седмица на 2019 година, при 136 за предходните седем дни. Заболеваемостта е 89,50 на 10 000, отчитат от Здравната инспекция в областния град.

От РЗИ-Стара Загора информират още, че в седмицата до 8 до 14 юли 2019, са регистрирани 17 случая на заразни заболявания, при 16 за предходната седмица.

Нови 2 случая на заболели от варицела са открити в Стара Загора и Казанлък. В сравнение с предходната седмица случите са с 2 по-малко. Два души в Чирпан са заболели от скарлатина. По един пациент е регистриран като заболял от Епидемичен паротит и Морбили в Стара Загора.

От групата на чревните инфекции здравните власти информират за петима заболели от  Ротавирусен гастроентероколит в Мъглиж, Гурково, Казанлък и Чирпан. По категория случаите са класифицирани като потвърдени. От Шигелоза е заболял един пациент от село Хрищени, сред другите заболели има два случая на заболели от Салмонелоза в Стара Загора и Казанлък.

Заболял от Вирусен хепат е регистриран в Стара Загора. Като случаят е класифициран като вероятен.

От Лаймска болест и Ку треска са заболели по един пациент от областния град.

През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top