Трима заболели от Вирусен менингоенцефалит в Стара Загора

136 случая на остри респираторни заболявания са регистрирани в Старозагорско през изминалата двадесет и седма седмица на 2019 година, при 149 за предходните седем дни. Заболеваемостта е 99,77 на 10 000, отчитат от Здравната инспекция в областния град.

От РЗИ-Стара Загора информират още, че в седмицата до 1 до 7 юли 2019, са регистрирани 16 случая на заразни заболявания, при 38 за предходната седмица.

Нови 4 случая на заболели от варицела са открити в Стара Загора. В сравнение с предходната седмица случите са с 14 по-малко. Един пациент е регистриран като заболял от туберкулоза в Раднево.

От групата на чревните инфекции здравните власти информират за двама заболели от Ентероколит в Гълъбово и село Старозагорски бани, както и за по един случай на заболели от  Ротавирусен гастроентероколит,Шигелоза и Салмонелоза съответно в Николаево, село Горно Ботево и село Тулово. Като и трита случая са класифицирани като потвърдени.

Заболели от Лаймска болест са регистрирани в Мъглиж и с.Старозагорски бани. Пациент, проявяващ симптоми на Ку треска е открит в Раднево. Като случаят е класифициран като вероятен.

От Вирусен менингоенцефалит са заболели трима пациенти от областния град.По категория случаите са класифицирани като вероятни.

През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top