Четвърти Национален фестивал на етносите „Еднакви в различното“ в Мъглиж

За четвърта поредна година тази събота- на 13 юли, Мъглиж ще отпразнува Национален фестивал на етносите „Еднакви в различното“. Началото е от 10.00 часа на площад „Трети март“, където ще се съберат почитателите на традицията. Той бе организиран от Народно читалище „Пробуда – 1869 г.“ , с подкрепата на община Мъглиж.

Събитието се организира от Народно читалище „Пробуда – 1869 г.“ и се провежда под патронажа на Кмета на Община Мъглиж.

Гостите на фестивала ще имат уникалния шанс да се насладят на пъстра мозайка от песни, танци, фолклорни традиции на различните етноси, да се срещнат с културата и да опитат домашната кухня и специалитети на българи, каракачани, роми, чиито представители живеят и работят на територията на град Мъглиж.

Фестивалът на етносите „Еднакви в различното“ няма конкурсен характер и чрез провеждането му се дава възможност за изява на непрофесионалните групи и изпълнители. Във фестивала могат да участват танцови и певчески групи за автентичен и обработен фолклор, групи за пресъздаване на обичаи, както и индивидуални изпълнители от всички етноси и етнографски области без възрастови ограничения.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top