Заболели от Лаймска болест и Вирусен менингоенцефалит са регистрирани в Стара Загора

149 случая на остри респираторни заболявания са регистрирани в Старозагорско през изминалата двадесет и шеста седмица на 2019 година, при 116 за предходните седем дни. Заболеваемостта е 109,31 на 10 000, отчитат от Здравната инспекция в областния град.

От РЗИ-Стара Загора информират още, че в седмицата до 24 до 30 юни 2019, са регистрирани 38 случая на заразни заболявания, при 13  за предходната седмица.

Нови 18 случая на заболели от варицела са открити в Стара Загора и Казанлък . В сравнение с предходната седмица случите са с 13 повече. Шестима са заболелите от скарлатина в Стара Загора, Казанлък и Раднево. Пациент е регистриран като заболял от туберкулоза в Казанлък.

От групата на чревните инфекции здравните власти информират за по един заболял от Ентероколит и салмонелоза в Стара Загора, както и шест случая на заболели от  Ротавирусен гастроентероколит Стара Загора, Казанлък и Гурково.

Заболели от Лаймска болест и Вирусен менингоенцефалит са регистрирани в областния град като първият случай е потвърден, а вторият е класифициран като вероятен.

Пациент, проявяващ симптоми на Марсилска треска е открит в Раднево. Като случаят е класифициран като вероятен. От Вирусен енцефалит е заболял човек от село Опан. Здравните зластии съобщават и за потвърден случай на мъж с Ехинококоза в село Ягода.

В Стара Загора е регистриран и потвърден случай на заболял от Листериоза.

През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top