Оставиха за постоянно в ареста многократно осъждан за серия кражби в старозагорско село

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.П., на 40 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че през периода от 19.06.2019 г. до  20.06.2019  г.  в с. П., обл. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, сам и в съучастие с И.И., като извършител, отнел чужди движими вещи както следва:

- на 19.06.2019 г. в с. П., обл. Стара Загора, отнел чужди движими вещи – пари, сумата от 230 лева, от владението на собственика,

- на 20.06.2019 г. в с. П., обл. Стара Загора, в съучастие с И.И., като извършител, отнел чужди движими вещи - 44 метра ел. кабел, четирижилен с изолация, на стойност 210,76 лева, медна лозарска пръскачка на стойност 63,37 лева и меден казан за изваряване на ракия с вместимост 220 литра на стойност 1118,33 лева, на обща стойност 1392,46 лева, от владението на собственика,

всички вещи на обща стойност 1 622,46 лева, без съгласието на собствениците, с намерение противозаконно да ги присвои, като престъплението е извършено в условията на опасен рецидив -  престъпление по чл. 196, ал.1, т.1, вр. чл. 194,  ал.1, вр. чл.26, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу И.П. и И.И. досъдебно производство е установено, че същите работели в село П. обл. Стара Загора, от около месец, като кравари без трудови договори. Тъй като изпитвал недостиг на финансови средства, И.П. решил да извърши кражба от имот в село П. На 19.06.2019 г. той влязъл в дома на пострадалата М.В., която трудно се придвижвала и отнел пенсията ѝ – сумата от 230 лева. Докато бил в имота И.П. се оглеждал за други ценни вещи. На следващия ден И.П. заедно с И.И. отишли до имота на пострадалата, влезли и отнели медни вещи и ел.кабели, собственост на сина на пострадалата.

Обвиняемият И.П. е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания. За последно е бил освободен от местата за лишаване от свобода през февруари 2018 г.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че И.П.  е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо И.П. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top