Дарителска кампания “Купи и Дари!” в подкрепа на жени и деца, пострадали от насилие в Стара Загора

Сдружение "Самаряни" в партньорство с Ротаракт клуб Стара Загора, и с любезното съдействие на Хипермаркет Метро Кеш§Кери инициира трета поредна кампания "Купи и Дари!" в подкрепа на Кризисен център "Самарянска къща"!

В периода 28 - 30.06.2019 г., всеки клиент на хипермаркета ще има възможност да дари в следкасовата зона закупени по избор продукти, като с тях ще бъдат подкрепени жени и деца, преживели насилие, настанени в центъра на Сдружение "Самаряни".

Отправяме покана към всички старозагорци да се включат в инициативата и да дадат воля на добрината, която носят в сърцата си!


Ето и препоръчителния списък:

- боб, леща, ориз

- захар, сол, брашно

- макаронени изделия

- олио, оцет

- картофи, сезонни зеленчуци и плодове

- консервирани храни, компоти,конфитюри

- лютеница, пастет

- прах за пране

- почистващи и хигиенни препарати

- тоалетна хартия, салфетки

- сапун, шампоан

- паста и четка за зъби

- памперси и мокри кърпи


Сдружение “Самаряни” управлява повече от 15 години най-големият функциониращ Кризисен център в южна България - сега с капацитет от 15 места - “Самарянска къща”. В него се осъществява кризисно настаняване на пострадали от насилие, трафик или друга форма на експлоатация, жени и техните деца. Изпаднали в състояние на силен стрес, след преживяно насилие, останали без подслон, доходи, емоционална или материална подкрепа от близки хора, идвайки в Кризисния център, в една защитена среда, жените и децата им получават напълно безплатно необходимата им психо-социална помощ и професионална подкрепа в процеса на възстановяването им.

Коментирай!

#1
МЮ - 2019-07-02 02:12:40

Стига сте ги лансирали тия евангелисти от ,,самаряни! Нищо не правят, а за огромно съжаление превзеха Стара Загора- те и останалите сектанти като тях. Какво хубаво да очакваш от такива, които отричат ,,Св. Дева Мария Богородица, а и много други неща.

Още новини

Scroll To Top