Заболели от Вирусен хепатит и Вирусен менингит регистрираха в Стара Загора

116 случая на остри респираторни заболявания са регистрирани в Старозагорско през изминалата двадесет и пета седмица на 2019 година, при 160 за предходните седем дни. Заболеваемостта е 85,10 на 10 000, отчитат от Здравната инспекция в областния град.

От РЗИ-Стара Загора информират още, че в седмицата до 17 до 23 юни 2019, са регистрирани 13 случая на заразни заболявания, при 31  за предходната седмица.

Нови 5 случая на заболели от варицела са открити в Стара Загора и Казанлък . В сравнение с предходната седмица случите са със 14 по-малко. В областния град и в село Манолова има общо трима заболели от Скарлатина.

От групата на чревните инфекции здравните власти информират за два случая на заболели от Ротавирусен гастроентероколит в Казанлък и село Зетьово като заболяванията са потвърдени. От Шигелоза сее разболял един пациент от село Ягода.

В областния град има регистриран случай на пациент със симпроми на Вирусен хепатит.Като случаят е класифициран като вероятен. От Вирусен менингит се е разболял един старозагорец.През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top