Нови отличия за НЧ “Родина“ Стара Загора

Виктор Стоев от Музикална школа при читалището бе отличен със специалната награда на XII-тото издание на Националния конкурс за изпълнение на клавирни творби /18 - 19.05.19/, гр. Бургас. Виктор е от класа по пиано на Деница Георгиева, която също бе отличена с диплом за педагогически и творчески постижения. Председател на журито беше композиторът Красимир Милетков - автор на песни и инструментални пиеси за деца, популярна музика, джазови пиеси, музика към театрални постановки и др.

Почетна грамота за подкрепа и принос към Националната кампания "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо" получи Центърът за работа с доброволци, с координатор Димитринка Златева при библиотека "Родина" и член на НАРД от омбудсмана Мая Манолова, под чиято егида бе проведена поредната кампания в Стара Загора. Центърът се включва активно за трета година в кампанията.

На Фестивала за млади изпълнители „Моята Песен за България“, Челопеч /1-2 юни/ в категория до 12 години - второ място завоюваха Вокална студия "Усмивки" при читалището. На 1 юни учениците по пиано от Музикалните школи на Стара Загора и Нова Загора имаха двоен празник. В деня на детето, при отлична организация от страна на домакините, в Нова Загора се проведе за четвърта поредна година " Празник на младия пианист". Всички участници се представиха отлично и получиха награди.

Великолепният актьор Ян Енглерт, специален гост на Международния филмов фестивал "Златната липа", откри своя звезда на 2 юни 2019 под звуците на изпълнението на Мирела Дюлгерова от ДЮНХ "Жарава"  при читалището.

От 3 до 5 юни, в рамките на VІІІ-мия Международен фестивал "Джаз форум Стара Загора, деца от Музикалната школа при НЧ "Родина" успешно се включиха във формата "Джаз за деца" в парк Пети октомври.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top