Множество ремонти по пътната инфраструктура започва община Мъглиж

Приоритетите на община Мъглиж са основно работа по инфраструктурата- улична пътна мрежа в регулация и общинска пътна мрежа и разбираме образователна инфраструктура, каза за starozagorci.com зам.кметът д-р Душо Гавазов.Той допълни, че община Мъглиж има спечелени проекти по Програма за развитие на селоските райони към Държавен фонд Земеделие.  Единият е за пълна рехабилитация на 925 метра улично платно,т.е. пътна настилка и прилежащите тротоари на ул.”Ген. Гурко” от центъра на Мъглиж на изток.  Той е на стойност 1 155 000лева.

Вторият проект е за изграждане на спортна площадка. Ще бъде изградено ново футболно игрище с изкуствена трева до Спортният комплекс в Мъглиж. Общата стойност за реализирането му е 96 000 лева.
Третият важен проект е свързан с мерки за енергийна ефективност на общинската сграда. 236 700лева.

Община Мъглиж инвестира получената от държавата в края на 2018 година целева субсидия в размер на 1 100 000лева. С тези пари тя ще извърши пълна рехабилитация на част от ул.”Гео Милев” от Спортния проект в общинския център до гимназията по Селско стопанство.  Вторият е за рехабилитация на пътя за Мъглижкия манастир и село Селце.Третият проект е за изграждане на площад  с името Митрополит Калиник.

В момента се работи много усилено по ремонта на Началното училище в село Зимница "Пайсии Хилендарски". Почти е завършен вътрешния ремонт на сградата и покрива.Предстои започване на ремонт за енергийна ефективност на стойност 200 000 лева. Цялостното обновяване на учебното заведение ще приключи до началото на новата учебна година, категоричен е д-р Гавазов.

B тeжĸo cъcтoяниe e и пътят c. Tyлoвo – Mъглиж, ĸoйтo тpябвaшe дa бъдe peмoнтиpaн тaзи гoдинa, нo зapaди oбжaлвaнe нa yчacтници в oбщecтвeнaтa пopъчĸa пpeд Koмиcиятa зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa, нямa избpaн изпълнитeл.

„Bcичĸи пoдoбpeния, ĸoитo ce извъpшвaт, ca cъc cpeдcтвa нa Oбщинaтa. Чpeз пoeмaнe нa дълг ca peмoнтиpaни 1,4 ĸм oт пътя c. Юлиeвo – c. Tyлoвo. Taм ca влoжeни 325 000 лeвa. Peмoнт нa cтoйнocт 252 000 лeвa e извъpшeн нa глaвнaтa yлицa и тpoтoapитe в c. Юлиeвo, пoдмeнeнo e ocвeтлeниeтo в c. Tyлoвo cъc cpeдcтвa нa Oбщинaтa” – cъoбщи д-p Гaвaзoв.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top