13-годишен саксофонист ще солира в заключителния концерт на Джаз Форум Стара Загора 2019

Седмокласникът Добромир Иванов, който е родом от Стара Загора, ще участва в програмата по закриването на Джаз Форум Стара Загора 2019 г. Добромир ще бъде най-младият участник в международния Джаз Форум, който тази година се провежда под мотото „Осем стъпки към безкрая на джаза“. Младият талант е един от едва тримата ученици, изучаващи алт саксофон в музикалното училище в Стара Загора. Той ще се присъедини към редица местни и чуждестранни джаз изпълнители, които в продължение на три дни ще огласят града на липите. Събитието се организира от Община Стара Загора и Фондация Джазтет. Генерален спонсор е „КонтурГлобал Марица Изток 3“ - компанията, която управлява една от най-модерните топлоелектрически централи на лигнитни въглища в Югоизточна Европа.

Основната програма на фестивала е на 6, 7 и 8 юни 2019 г. в Античния форум в Стара Загора, но още от 3 юни ще започнат подготвителни прояви като проекта „Джаз за деца“, майсторски класове на гостуващи артисти и джемсешъни. Всички изпълнения са с вход свободен. „С всяка изминала година Джаз Форум Стара Загора е все по-чакан и посещаван от местната общност. И за нас е чест, че имаме възможността отново да подкрепим това стойностно и вече устойчиво във времето културно събитие, което обръща сериозно внимание и на най-младите изпълнители”, коментира Красимир Ненов, изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

На сцената на осмия поред Джаз Форум ще застанат таланти от местната общност. Свои изпълнения ще представи младият квинтет „Траяна Глас“ с вокален педагог Лиляна Дойчева, артист с дългогодишен опит като част от емблематичната за България и Стара Загора формация „Траяна“. Фестивалът ще бъде закрит с изпълнение на Военен Биг Бенд Стара Загора. В програмата ще се включат още и световни джаз изпълнители от Армения, Австрия, САЩ, Италия, Франция, Германия.
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top