Журналистът Антон Хекимян се среща с млади хора в Стара Загора

На 31 май 2019 г. от 18 часа в залата на Международния младежки център ще се проведе третата среща от проекта „Красивите лица на Стара Загора“ – с Антон Хекимян, водещ журналист в бТВ. „Община Стара Загора, Долап.бг и Международен младежки център Стара Загора организират срещите-разговори с видни земляци. Проявите са посветени на 140-годишнината от възстановяването на Стара Загора.

Целта е младите хора в неформална обстановка да се срещнат и разговарят с изтъкнати специалисти от различен социален и професионален спектър, достигнали високо ниво на реализация и в същото време, останали верни и предани на родния град и на общността, за която допринасят максимално според възможностите си. Срещите ще се провеждат веднъж месечно. Първата на 28 март бе с Първан Симеонов – изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл болкан“. Втората среща в навечерието на Великден през месец април бе с Негово Високопревъзходителство Старозагорски Митрополит Киприан.

Антон Хекимян е български журналист, репортер и водещ на предаването „Тази сутрин“ по bTV. Започва професионалния си път още в първи курс като стажант в bTV, а от 2004 е репортер в сутрешния блок на телевизията. През септември 2013 става водещ на съботно-неделния сутрешен блок по bTV „Тази събота и неделя“. На 2 юни 2014 започва да води най- рейтинговото сутрешно предаване „Тази сутрин“ по bTV.

Роден е на 22 май 1984 г. в Стара Загора. Майка му е българка, а баща му – арменец. Хекимян завършва езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора с немски и английски. След завършване на средното си образование започва да следва журналистика. Започва работа в bTV още докато учи в Софийския университет. През 2016 г. получава награда за журналистика: „за обективно отразяване на позициите на Българската търговско-промишлена палата и на нейните членове по актуални стопански теми, с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на Палатата в негова защита“. На церемонията по връчването Хекимян казва, че макар само неговото име да е върху грамотата, тя е признание за работата на целия му екип. По-късно същата година той получава и отличието на Академията за мода "БГ модна икона 2016".

Коментирай!

#1
МЮ - 2019-05-27 20:19:47

Това ли е изтъкнатото лице на града?...

Още новини

Scroll To Top