Три лъча на празничното шествие за 24 май в Стара Загора

Три лъча ще има празничното шествие по повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост в Стара Загора,в което ще участват ученици, студенти и техните преподаватели. Те ще се съберат на площада пред сградата на общината, където на две сцени ще се проведе тържественото честване на празника. Първият лъч тръгва от парк „Александър Стамболийски“ (Алана) и ще се движи по ул. „Свети княз Борис“, централната алея на парк „Пети октомври“ и бул. „Митрополит Методий Кусев“ до площада.

Вторият тръгва от Пето основно училище „Митьо Станев“ по южното платно на „Цар Симеон Велики“, а третият от парк „Йордан Капсамунов“ (Езерото) по бул. „Митрополит Методий Кусев“ до площада.

На двете сцени ще са хоровете на Държавна опера - Стара Загора, и на Народно читалище „Родина“ и общинският духов оркестър. На сцената с официалните гости ще бъдат и номинираните за наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“. Церемонията ще започнва в 10 часа, а официалните приветствията ще бъдат връчени и наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“. Те се присъждат за постижения в културата, изкуството, образованието и науката. Празникът ще завърши с концерт, в който ще участват вокални формации, солисти от операта и фолклорните ансамбли „Загорче“  и „Загоре“.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top