Заболели от Вирусен хепатит, Марсилска треска и Лаймска болест, регистрираха в Стара Загора

146 случая на остри респираторни заболявания са регистрирани в Старозагорско през изминалата двадесета седмица на 2019 година, при 83 за предходните седем дни. Заболеваемостта е 107,11 на 10 000, отчитат от Здравната инспекция в областния град.

От РЗИ-Стара Загора информират още, че в седмицата до 13 до 19 май 2019, са регистрирани 25 случая на заразни заболявания, при 18 за предходната седмица.

Нови 11 случая на заболели от варицела са открити в Стара Загора и Чирпан и селата Маджерито и Калитиново.В Стара Загора и Казанлък има регистрирани по трима заболели от скарлатина и туберкулоза.

От групата на чревните инфекции са регистрирани трима заболели от Ротавирусен гастроентероколит в Казанлък, Раднево и село Манолово.Заболял от салмонелоза е един пациент от Казанлък. В областния град здравните власти информират за по един заболял пациент от Вирусен хепатит, Марсилска треска и Лаймска болест. Като по категория само последният случай е класифициран като потвърден, останалите два са в графата вероятен.

 В село Хан Аспарухово има регистриран един случай на пациент с Вирусен менингит. Като по категория случаят е класифициран като вероятен.

През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top