В Стара Загора отбелязват Световния ден за борба с хипертонията

На 17 май (петък), от 11.00 до 18.00 часа, до фонтана в парк „5-ти октомври“ ще бъде разположен пункт, където гражданите ще се информират по проблемите на хипертонията с възможност за квалифицирани консултации за хипертоници.

Старозагорци ще получат информационни материали с нормите на поведение при артериална хипертония; ще се измерва тегло и кръвно налягане на желаещите с електронни апарати, снабдени с AFIB-технология за откриване на предсърдно мъждене, без ЕКГ. Тази технология е подходящ и сигурен метод за скрининг на асимптомно предсърдно мъждене в домашни условия за профилактика на мозъчен инсулт и за проследяване ефективността на лечение на пациенти с артериална хипертония и/или с риск от предсърдно мъждене, съобщават от Българската Лига по Хипертония.

Събитието е част от Националната здравна кампания „Качеството на фокус при оптимален контрол на кръвното налягане“ и ще се проведе паралелно по едно и също време в общо 11 града - София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе, Велико Търново, Хасково, Сливен и Пазарджик.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top