Пърформанс “Синята брада - брак без приказка“ в подкрепа на жени в Стара Загора

На 8ми май от 19:00ч. в Държавен Куклен Театър - Стара Загора ще бъде представена постановката "Синята брада - брак без приказка". Проектът на Паник Бутон Театър с подкрепата на Театрална работилница Сфумато, гостува в Стара Загора по покана на АртЕриа в партньорство с Комплекс за социални услуги за деца и семейства.

Доверие или опасна провокация е да дадеш забранения ключ в ръцете на любимия? Как любовта се деформира до степен на домашен тормоз? В какво е силата на жертвата и слабостта на насилника?
Това са въпросите в постановката "Синята брада - брак без приказка" с фокус върху насилието в интимния живот. Проектът прави паралел между това тревожно, често смъртоносно, явление в съвременния свят и архитипни ситуации и символи от френската приказка „Синята брада“.

Бракът със Синята брада е приказен образ на често срещана житейска ситуация, която в същността си е един екзистенциален избор –  да се откъснем от своята интуитивна природа, да обезкървим своите идеи и мечти, да спрем да бъдем любопитни, т.е. да спрем да се развиваме. Кой от нас не е правил компромис, самоубеждавайки се, че „брадата всъщност не е чак толкова синя“?

Това е авторски пърформанс, посветен на жените, които държат в ръцете си ключе, а то не спира да кърви и да крещи, че „нещо не е наред“.

Не се препоръчва за деца и младежи до 16 години!

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top