Старозагорски общинари показаха завидни умения по стрелба с пистолет

Отборът по стрелба на Община Стара Загора участва днес в турнир по стрелба с пистолет „Макаров“ по повод 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Състезанието, организирано от Втора механизирана бригада, се проведе на учебен център „Люляк“. Единадесет отбора се включиха в стрелбата. Девет от тях бяха съставени от представители на военни формирования в състава на Втора механизирана бригада, един от Община Стара Загора и един от Областна администрация.

Състезанието премина изключително оспорвано. Отборите от по трима мъже и три жени, имаха право на 3х5 изстрела с пистолет „Макаров“.

Отборът на Общината бе воден от Делян Иванов, секретар на Община Стара Загора. Срещу мишените застанаха зам.-кметът Красимира Чахова, фотографът Жейна Желева, Златка Мечева главен експерт в отдел „Транспорт“, Асен Асенов и Петко Крумов -главни експерти в отдел „Туризъм и спортни дейности“, и Веселин Василев, началник звено „Общинска охрана“. При сериозна конкуренция, представителите на общината успяха да завоюват шестото място, изпреварвайки военни отбори с професионални стрелци.

Първото място завоюва отборът на 42-ри механизиран батальон от Ямбол, в състава на Втора механизирана бригада.

Отличените участници получиха купи и грамоти.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top