500 старозагорски пенсионери получиха пакета с хранителни продукти

500 пакета с хранителни продукти получиха социално слаби и възрастни старозагорци, част от кампанията на националния омбудсман Мая Манолова „Великден за всеки“ - „Дари празник на баба и дядо“.Пакетите им бяха връчени лично от националният омбудсман Мая Манолова. Тя  съобщи че в навечерието на Гергьовден ще бъдат раздадени от ваучерите със средства от благотворителната кампания, която се провежда за четвърта година.

Мая Манолова изрази надеждата си, че и властовите институции ще се присъединят към кампанията за подобряване живота на бедните българи.“Трябва да се мисли както за младите, че трябва да останат тук, така и за възрастните. По това как се отнасяме към възрастните се измерва какво общество сме. Гражданите имат добри сърца, но отношението на институциите  към възрастните не показва че сме социална и справедлива държава, така както е записано в конституцията!“, подчерта националният омбудман.

Благодарение на общите ни усилия достигаме до много хора, посочи и националният омбудсман Мая Манолова, която припомни, че кампанията за набиране на ваучери продължава и те ще бъдат раздадени след Великден, в навечерието на Гергьовден. До момента са раздадени около 75 хиляди ваучери.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top