Община Стара Загора очаква да придобие собственост от държавата на сградата на досегашния АГ комплекс

„Община Стара Загора изработва стратегия за превенция в здравеопазването. Може би най-важното – ранната диагностика би намалила процента на хората страдащи от тежки заболявания. Ще ангажираме специалисти, за да бъде програмата полезна и достъпна за всички“, съобщи Живко Тодоров. Той отбеляза, че до момента е постигнато много в сферите на образованието, културата и спорта, затова сега усилията се насочват към здравопазването.

Община Стара Загора очаква да придобие собственост от държавата на сградата на досегашния АГ комплекс. Той е в процес на пребазиране в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“. „Предложението ни е държавата да прехвърли собствеността на сградата на Общината, а ние да прехвърлим на Министерство на здравеопазването земята под УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“, посочи кметът. Той подчерта, че сградата е емблематична за старозагорци. Предвижда се в нея да бъде преместена голяма част от общинската доболнична помощ. Старите и неугледни постройки, в които в момента се помещават ДКЦ-тата, да бъдат премахнати, а на тяхно място да бъде изграден паркинг, който да обслужва новия здравен комплекс.

„Плановете ни са през тази година да направим оценка на имотите, да сме готови с проектирането на новия здравен център, а през 2020 година да заложим средства в бюджета за изпълнението му. Така хората в града ще знаят къде е здравният общински център, където ще получават добра грижа. Водим разговори с управителите на общинските здравни заведения, с които изготвяме стратегия за апаратура и обзавеждане на кабинетите“, допълни Тодоров.

Стара Загора е общината, предоставяща най-много социални услуги. „Предвиждаме да разширим възрастовия обхват, както и да включим зъболечението“, допълни Иванка Сотирова.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top