Въвеждат еднопосочно движение на изток от бул. „Св. Патриарх Евтимий“ в Стара Загора

До лятото ще бъде въведено поетапно еднопосочно движение на изток от бул. „Св. Патриарх Евтимий“, съобщи кметът Живко Тодоров.Той допълни, че проектът е одобрен и е съгласуван с експертите от Пътна полиция.

През есента се очаква официалното откриване на Музей „Литературна Стара Загора“. Строителните дейности там са приключили и в момента върви процес по въвеждане на информацията в дигиталните устройства, както и подреждане на експозицията. До края на лятото ще бъдат въведени в експлоатация залата на Синдикалния дом, както и Центърът за талантливи деца, който се изгражда в дарената от Мария Жекова сграда в центъра на града. Работи се по проекта за обновяване на Летния театър, който да отговаря на всички изисквания за съвременна артистична зона, запазвайки духа на Аязмото.

След сериозните инвестиции в спортната инфраструктура в града през последните години, резултатите не закъсняват. „В колективните спортове има повод да се поздравим. Женският баскетболен отбор на „Берое“ спечели Адриатическата лига, което се случва за първи път в Стара Загора. Това е и вторият отбор в страната, който печели това отличие. Новакът в този спорт БК „Локомотив“ също заслужи признание. Мъжкият баскетболен тим „Берое“ влиза в битка за шампионска титла тази година“, каза ресорният зам.-кмет Красимира Чахова. Тя уточни, че през следващите седмици ще бъдат показани пред обществеността успехите на старозагорските спортисти.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top