Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Вслушваме се в хората, където има проблем – реагираме

С отрицание нищо не се постига. Носим на критика, вслушваме се в хората, където има проблем – реагираме. Очаква ни динамична 2019 година в сферите на здравеопазването, образованието, инфраструктурата, културата и спорта, каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Заедно с него в пресконференцията участие взеха заместник- кметовете Йордан Николов, Иванка Сотирова, Красимира Чахова и инж. Янчо Калоянов, секретарят на администрацията Делян Иванов и гл. арх. Виктория Грозева.

Завършени са дейностите за обновяване на площадното пространство пред Общината. В рамките на месец се очаква да бъде готова и пешеходната зона по бул. „Цар Симеон Велики“. „Въпреки закъснението на фирмата, разчитаме дейностите да бъдат качествено завършени от изпълнителя. Ще наложим и съответните санкции за забавянето“, подчерта Живко Тодоров.

В момента се работи по изготвянето на проект за подобряване на визията на Руския пазар, след което той ще бъде преставен пред обществеността. Предвижда се да е от закрит тип, по подобие на Централния пазар. Водят се разговори с настоящите търговци, за да бъде максимално удобно и за тях, и за посетителите.

Предстои обявяване на обществена поръчка за обновяване на Зоопарка в Стара Загора. „Той е важен, защото привлича много хора към града ни и очакванията са ни броят на посетителите му да става все повече след рехабилитацията“, каза кметът.

Над 20 междублокови пространства ще бъдат ремонтирани тази година в Стара Загора, много тротоари и улици. „Набелязали сме и още – това е по отношение на паркоместата, но не може всичко да се направи наведнъж. Нещата се случват поетапно“, каза Тодоров.Предстои през следващите месеци да се изгради ново кръгово кръстовище при изхода за Раднево, както и да се рехабилитира участъка от пътната мрежа. Обновяване очаква и ул. „Св. Княз Борис“, в отсечката между бул. „Руски“ и „Св. Патриарх Евтимий“.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top