ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ ремонтира клетки за застрашени и болни птици в Стара Загора

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ направи цялостен ремонт на клетките в Спасителен център за диви животни „Зелени Балкани“ в  Стара Загора. Компанията реновира 6 помещения, които служат за домове на застрашени или ранени птици.

Много от тях са лекувани в спасителния център, но имат нужда от време, за да се възстановят преди да бъдат пуснати на свобода. В тези клетки се полагат също и грижи за двойки застрашени птици, за да се улесни размножаването им. Проектът е на стойност 23 000 лева.

Всяка една от шестте клетки притежава открита и закрита част. Изградени са специални хранилки, конструирани така, че птиците да не свикват прекалено много с човешкото присъствие и да могат
лесно да се върнат към живота в природата. В клетките има водоснабдяване и канализация, за да се улесни почистването и поддържането им. Те са оборудвани с видеонаблюдение, което да позволи птиците да не бъдат смущавани, докато реанимират, размножават се или се грижат за малките си.

„За нас опазването на околната среда е основен приоритет. От години подкрепяме Спасителния център за диви животни в Стара Загора, защото лично сме се убедили в ползата и ефекта от тяхната работа. Ние споделяме обща цел - да запазим красотата и разнообразието на дивата българската природа за поколенията. Факт е, че всяка година те помагат на все повече диви животни да оцелеят и да създадат поколение. Радваме се, че можем да им помогнем да продължат да го правят“, коментира Красимир Ненов, изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ по време на официалното откриване на реновираните клетки.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top