Сигнализираха за свободно тичащ кон в Стара Загора

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 19 до 21 април, са отчетени над 120 сигнала. Граждани са информирали за около 30 неправилно паркирани МПС в града.

Докладна записка и снимков материал са съставени след сигнали за нерегламентирани сметища извън града. За струпване на едри битови отпадъци е съобщено в района на крайпътно дере в село Лозен, както и по пътя между Стара Загора и село Еленино. По сигнал за замърсяване на зелени площи от гумаджийница в кв. „Казански“ също текат проверки.

За агресивно бездомно куче е сигнализирано в кв. „Железник“. Информацията е подадена към Общинския приют за безстопанствени животни. От силен лай на домашен любимец, живеещ в къща на ул. ул.“Георги Пенев“, е постипило оплакване.  За свободно тичащ кон по ул. „Иван Вазов“ и в района на парк „Зеления клин“ са подадени няколко сигнала през почивните дни. След извършени проверки в околността, животното е било открито и прибрано.

Отново има оплаквания от силна музика от жилищни сгради и заведения в града през почивните и празнични дни.

След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление. Премахнати са изсъхнали клони на дървета.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top