Недоволни от новата стратегия за детето излизат на протест и походно шествие в Стара Загора

Протест срещу Националната стратегия за детето (НСД) организират недоволни граждани в Стара Загора. Стратегията за детето е в процес на обсъждане и все още няма правна стойност, но според организатора на протеста Ива Ангелкова документът поставя рамки, които нарушават семейните права и ценности.

Протестът е в понеделник пред Регионална дирекция "Социално подпомагане" - Стара Загора от 18 часа, а участниците в него ще заявят своето желание да участват в новото законодателство за защита на детето и да отменят, или преустроят стратегията.

В социалната мрежа е създадено събитие за протеста под надслов "Протест в защита на семейството", където е записано: "Да се обединим против налагането на чуждестранни порочни политики и практики!

Достатъчно си затваряхме очите за своеволията на властта. Няма да позволим да посегнат на най - милото ни - на нашите деца! Събираме се пред Регионална дирекция за социално подпомагане, за да защитим изконното си право на семейни ценности. Време ни е за Възраждане!"

Проектът на НСД е разработен в съответствие с целите и основните принципи на Конвенцията на ООН за правата на детето, а именно: недопускане на дискриминация; най-добрите интереси на детето; право на живот, оцеляване и развитие и право на детето да бъде чуто и неговото мнение да бъде взето предвид.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top