Великденски концерт на Мариан Божидаров в старозагорската опера

На 22 април от 19,00 часа във фоайето на Държавна опера-Стара Загора на концерт на възпитаника на Музикална академия „Гилдхол“ и престижното училище Уитгифт, Лондон - Мариан Божидаров /кларинет/-един от най-успешните ученици на НУМСИ“Христина Морфова“ в Стара Загора.

През лятото на 2017 г. Мариан Божидаров, възпитаник на НУМСИ „Христина Морфова“ в Стара Загора спечели Първа награда , осигуряващи му пълна стипендия от £100,000 за престижното училище Уитгифт . Изключително талантливият млад кларинетист бе забелязан още през 2015 г.на конкурс в България от Розана Уйтфийлд –музикален директор на училището, които търпеливо го изчакват /продължавайки да го канят/ да се яви на полуфинала на изключително престижния Музикален конкурс в училището

В началото на април 2017 г. на последния етап в Уитгифт се явяват 14 млади музиканти от цял свят. Мариан е безспорният победител. Толкова безспорен, че му се осигуряват и платени уроци при Андрю Маринър, първи кларинетист на Лондонският Симфоничен Оркестър. На концерта Мариан ще свири с ученици на своя учител по кларинет Златко Стойков от НУМСИ "Христина Морфова" - и със съучениците си Георги Белчев/сега студент по пиано в НМА/, Филип Ставров , Добромир Добрев ,както и с преподавателя по пиано Милена Александрова, която ще е водеща на събитието. Милена е негова първа учителка, дала му една много здрава основа и любов към музиката.

Мариан Божидаров - Момчето на Стара Загора с изключителния успех от Лондон има спечелени много първи награди на техни престижни конкурси,както и успешен дебют като солист, съвместно с Кралският симфоничен оркестър в една от най-добрите зали -Кадоганхол.

ВХОД СВОБОДЕН!
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top