Номинираха Огнян Драганов за индивидуална награда „Стара Загора“

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан председателства Инициативния комитет, номинирал директора на Държавна опера - Стара Загора, Огнян Драганов, за Наградата "Стара Загора", това съобщиха от пресцентъра на Старозагорската митрополия.

"Благодарение на Огнян Драганов Държавна опера-Стара Загора вече прескочи националните граници и отбеляза историческо присъствие на световната оперна карта – в ход е подготовката на международна копродукция с Театро Лирико – Каляри, Италия. Премиерата на спектакъла на операта „Атила“ ще се състои на 27 септември в Каляри, Италия, а премиерата в Стара Загора - през месец март 2020 година. „Атила“ е първата за България от подобен род сътрудничество нова продукция, която се подготвя, за да бъде представена на двете партньорски сцени. С подкрепата на Министерството на културата на РБългария на 6 септември в залата на в Българския културен институт в Рим ще се състои пресконференцията, на която ще бъде представен проекта в присъствието на италианските медии и кореспонденти на водещи български медии.

На 22 ноември Фестивалът на оперното и балетното изкуство ще се открие с очакваната премиера на супер продукцията на опера „Васко да Гама“ от Майербер под режисурата на Вера Немирова – с декори и костюми, предоставени безвъзмездно от Дойче опер- Берлин.

Особено голяма е заслугата на Огнян Драганов за създаването на кадри и отглеждането на млада публика", се казва в писмото на инициаторите до кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top