Представят над 250 пощенски картички от 60 страни в Стара Загора

Стара Загора ще бъде домакин на Географски фестивал. Сред разнообразните събития, които ще се проведат на 20 и 21 април, организирани от Географ БГ, ще се проведе и изложба на пощенски картички. Тя е под надслов „Да откриеш географията в пощенските картички“, а автор е Спасимир Пилев. Откриването е в 10 часа на 20 април (събота) в Държавна опера – Стара Загора.

Изложбата дава възможност да се видят повече от 250 пощенски картички, пристигнали от над 60 страни в света – от Бахамските острови до Нова Зеландия, от Перу до Япония и полуостров Камчатка в Русия. Повечето от тях са богато украсени със стикери и пощенски марки с различни изображения.

Изложбата с картичките е представена чрез две карти – едната е на света, а другата на Европа, така че зрителят да придобие по-ясна представа за пространството и мястото, откъдето идват те. Някои от тях представят допълнителна възможност и по-богата информация посредством включената в тях добавена реалност. Чрез сканиране с мобилно устройство (телефон или таблет) на специален символ посетителите ще имат възможност да прочетат повече за пощенската картичка, да разберат откъде идва, както и да разгледат повече снимки и видео от мястото, откъдето е изпратена.

Изложбата е с вход свободен.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top