Конкурс провокира писатели на тема „Огненият змей, металните чудовища и човекът разум”

„Огненият змей, металните чудовища и човекът разум” е темата на втория Национален конкурс за авторска приказва 2019. Той се организира от Община Стара Загора, НЧ „Родина-1860”, Клуб „Млад мислител” и къща музей „Гео Милев”.

Целта на конкурса е да провокира творческата мисъл и емоция у авторите, и да търси и открива млади творци, които не са работили в този жанр. Конкурсът е отворен за всички желаещи автори над 18 години. Всеки автор може да участва с по една творба до 4 страници А4, размер на шрифта 12,  в белетристична литературната форма. Авторите трябва да са действителни носители на авторските права. Всяко произведение трябва да бъде придружено с информация с трите имена на автора, дата и година на раждане, пощенски адрес, телефон, e-mail за контакти и по желание кратка творческа биография. Творбите за участие в конкурса се изпращат на електронен адрес prikazka_konkurs2019@abv.bg, не по-късно от 2 май 2019г.

Творбите ще бъдат оценявани от тричленно жури, което всяка година определя различна тема за конкурса. Победителите в конкурса ще бъдат обявени и наградени на официална церемония на 19 май 2019г. /неделя/ в Стара Загора. Всички отличени ще бъдат уведомени по имейл или телефон. Всички участници в конкурса ще получат диплом за участие, а победителите и материални награди. Приказките, които журито класира на първо, второ и трето място, ще бъдат отпечатани в специално книжно издание. То ще бъде издадено до 6 месеца след обявяване на отличените. Те ще получат безплатно определен брой от издадената книга. Победителят получава авторска статуетка, а тези на второ и трето място - плакети.
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top