17 септември 2019

Габровския драматичен театър представя “ЖАНА Д“АРК“ на старозагорска сцена

на  11 април (четвъртък) 2019 г. от 19,00 часа на сцената на Държавна опера- Стара Загора ще гостува  ДТ „Рачо Стоянов” - Габрово с представлението  "ЖАНА Д'АРК".

Участие ще вземат Гергана Змийчарова, Ивайло Драгиев ,Димо Димов, Елизабет Попова,  Кристиана Ценкова,  Магдалена Славчева,Надежда Петкова,Петко Петков, Светослав Славчев, Цветелин Бранков.

Режисьор на спектакъла е Петринел Гочев.Aвторска драматизация на Петринел Гочев по текстове на Шилер, пиесата"Чучулигата" на Жан Ануи, Керил Чърчил, авторски текстове на актьорите и режисьора.

Историята описва Жана д`Арк като момиче, родено в Източна Франция, което убеждава всички, че е напътствана от Бог и повежда френската армия в битки по време на 100-годишната война през XV в. Пленена, тя е изправена пред църковния съд в обвинение за ерес и е изгорена на кладата 19-годишна. Впоследствие е оневинена и обявена за мъченица и света-покровителка на Франция. И до днес името на Жана д`Арк е обвито в легенди, средновековна мистика и различни тълкувания.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top