Откриват изложба на Светлозар Недев в старозагорската опера

На 3 април /сряда/ в 18 часа във фоайето на Държавна опера-Стара Загора ще бъде открита изложбата на Светлозар Недев – „Адаптивна реалност“. Ще може да я разгледате до 10 април включително.

"Чрез картините се опитвам да намеря връзката между материя и духа, опитвам се да виждам света извън неговата познаваема реалност и това е начин да откривам философията на човешкото съществуване. Всички платна от цикъла „Адаптивна реалност“ са напълно отворени за интерпретация. В тях едновременно присъстват животът и смъртта, светлината и тъмнината, радостното и тъжното. В този смисъл се придържам към философията на Кант, че „изкуството ни доставя удоволствие именно заради взаимоотношенията между материалния и духовния смисъл“.

Посланието на моите картини е, че за да се справим с предизвикателствата на живота, ни е необходимо повече въображение, фантазия, необходимо ни е понякога да излезем извън рамките на видимото и познатото, и да извисим стремежите си, чрез които да изградим нашия собствен свят, който да ни позволи да оцелеем в реалността.“,казва Недев.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top