20 септември 2019

Премиера на камерната опера “Лицето на лъва“ в Стара Загора

На 6 април /събота/ от 19 часа заповядайте на премиерата на камерната опера „Лицето на лъва“ в Сцена „В Джоба 234“ в Операта!

Музиката на операта е на Елена Лангър, Либрето Глин Максуел. Режисьор Мортен К. Роесен, Диригент Юрий Илинов , Декор и костюми Ася Стоименова, Хореограф Карлос Сантос. Участват артистите на Държавна опера-Стара Загора: Господин Д /пациент/ Игнат Желев, Госпожа Д /съпругата на пациента/, Лили Ходжева Болногледач Нели Нечева, Дъщеря на болногледач Инна Андреева, Доктор Теодор Петков , Момче Пролет Пенчева и Камерен оркестър на Държавна Опера-Стара Загора, Солисти и балет на Държавна Опера-Стара Загора.

Първоначалната 20-минутна версия на поизведението печели Наградата на публиката през 2008 г. в Цюрих на конкурса „Театро Минимо“. „Лицето на лъва“ е част от проект „Идентичност“ на тръста „Уелкъм“, който стартира през ноември 2009 г. През цялата 2010 г. в рамките на проекта в Обединеното Кралство се организират изложби, събития и експерименти, организират се дебати и дискусии за това, колко добре ние някога ще можем да опознаем себе си.

Пълната версия на операта „Лицето на лъва“ става възможна благодарение на голяма Награда за изкуства от тръста „Уелкъм“. Допълнителното финансиране от Съвета за изкуства в Англия, фондацията „Питър Муърс“ и тръста „Линбъри“ улесняват реализацията на операта.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top