Младежи обсъждаха „Кариерите на бъдещето“ в Стара Загора

Над 40 младежи от Стара Загора и от страната обсъждаха „Кариерите на бъдещето“ по време на национална младежка среща, която се проведе в Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ - град Стара Загора

Срещата се организира от Сдружение „Моят град“ по Програма Еразъм +.

Младежкото предприемачество и видовете кариера бяха представени пред участниците от г-н Мирчо Христов–Изпълнителен директора на Варна Европейска младежка столица.

Като бивш възпитаник на гимназията лектора обърна специално внимание на навлизането на новите професии в следствие развитието на информационните технологии.    

Учениците дискутираха как всеки може да определи своите заложби и кое гарантира професионален  успех.

В рамките на срещата се проведоха и ролеви игри, пресъздаващи избор на подходяща професия, явяване пред първия работодател, правила за поведение. Всички участници получиха специално разработени материали  по кариерно ориентиране и препоръки за подготовка на мотивационно писмо и автобиография.

          Учениците от Стара Загора бяха много активни в дискусията, като споделиха своите желания за професионално развитие и как мислят, че могат да го постигнат.

  Всички участници в  младежката национална среща ще получат сертификат Youthpass за придобитите знания с подкрепата на Програма Еразъм+. Те ще могат да го добавят към своето портфолио когато се явят на първото си интервю за работа.

Целта на проекта  „Кариери на бъдещето“ е да подкрепи младите хора в избора им на професия, да очертае връзката между образованието и потребностите на пазара на труда и възникването на новите професии в следствие развитието на информационните технологии.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top