“Заедно в час” и РУО-Стара Загора организират форум за добри практики за привличане и задържане на ученици в училище

Как успешно да привлечем и задържим учениците от област Стара Загора в училище и какви добри практики има вече в тази посока - това е темата на полу-дневен форум, организиран от РУО Стара Загора и участници и възпитаници на програмата на “Заедно в час”. Той ще се проведе на 27 март от 13 часа в ОУ “Георги Райчев” в Стара Загора. Събитието ще бъде открито от началника на РУО Стара Загора Татяна Димитрова.

“Заедно в час” е организация, която търси, подбира, обучава и подкрепя хора от различни професионални сфери, които искат да работят като учители за период от най-малко две години и да станат дългосрочни поддръжници на каузата за качествено образование в България. Учителите от програмата на “Заедно в час” работят в различни региони, сред които и Стара Загора.

Целта на форума е да даде пространство за обмен на работещи практики между директори, учители, държавни и общински институции, бизнес и НПО сектор. И по този начин да работи за това още повече деца да посещават редовно училище и да учат с интерес. 86 училища споделиха такива практики в предварително проучване, а 15 от тях ще водят работилници и кръгли маси за участниците във форума.

Среща със "Заедно в час"

В деня след форума - на 28 март от 18:30 часа в Регионална библиотека "Захарий Княжески", "Заедно в час" организира информационна среща, на която ще представи програмата си за професионално и лидерско развитие.

Част от въпросите, които ще бъдат обсъдени на срещата, са какво означава да работиш за значима кауза като образованието, как преподаването на ученици развива личностните умения на учителя и какви възможности предлага програмата на фондация “Заедно в час”. Събитието е със свободен вход и предварителна регистрация на http://bit.ly/2W5yFOt.

До 15 април "Заедно в час" набира кандидати за деветия випуск участници в програмата си за професионално и лидерско развитие, които ще преминат интензивно обучение, а от 15 септември ще започнат да работят като учители.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top