Старозагорското шесто основно училище е домакин на Международна работна среща

Ученици Италия, Испания и Полша ще участват в работна среща по проект Еразъм + „Споделяме и учим заедно. Засаждаме семената на нашето бъдеще", която ще се проведе от
днес до 29 март 2019 година в Шесто основно училище „Свети Никола“ в Стара Загора. Заедно с българските си колеги, младите хора ще представят презентации по темата и ще наблюдават различни практики в училището.

Предвидена е и богата културна програма. В понеделник гостите ще бъдат посрещнати с поздравителен концерт и ще разгледат училището. За 27 март е работа с деца със специални образователни потребности, наблюдаване на уроци- проектно базирано обучение, както и открита практика в трети клас.

Гостите ще бъдат запознати и с Кукерски обичаи с участие на децата от детска градина и гости от град Пирдоп. След това те ще посетят Регионалния исторически музей и Община Стара Загора. Младежите и девойките ще се запознаят и с онгъла на прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур“

Третокласници ще представят пред участниците в проекта български игри от нашето детство, предвидено е и посещение в ДГ №10 „Светлина“.

Работна среща ще завърши на 29 март с връчване на сертификати и документи.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top