Оставиха в ареста 49-годишен за кражба на дрехи и пари

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П.П., на 49 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 02/03.03.2019 г., в село Загоре, общ. Стара Загора, в условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи: маратонки, дрехи, пари – сумата от 20 лева и др., от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.“а“ и б.“б“ от Наказателния кодекс.

На 02.03.2019 г. обвиняемият П.П. отишъл на гости на свой познат. Били в компанията на други техни познати и консумирали алкохол. Когато си тръгвал, обв. П.П. решил да извърши кражба. Той отнел от помещения в жилището на пострадалия връхни дрехи, маратонки и пари.

Обвиняемият е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания. Деянието на 02/03 март 2019 г. е извършено в условията на опасен рецидив. Срещу обв. П.П. е налице и висящо досъдебно производство за извършено от него престъпление по чл.296,ал.1 от НК, по което той е мярка за неотклонение „Домашен арест“. Тази мярка за неотклонение е системно нарушавана от обв. П.П., като той напускал без разрешение дома си.  Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че П.П.  е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top