Над 1000 творби от България и Франция в конкурс на старозагорско училище „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“

Второ основно училище „П.Р.Славейков“ Стара Загора със съдействието на Община Стара Загора за втора година организира Национален ученически конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“.

Конкурсът бе обявен през месец октомври миналата година в 4 категории: есе и стихотворение, фотография, рисунки, компютърна презентация и в 4 възрастови групи: ученици 1-4, 5-6,8-10 и 11- 12 класове.

Общо 1088 материала постъпиха за участие в конкурса – на ученици от 24 области в България и от 103 населени места. За първи път във второто издание на конкурса участват ученици от българското училище в чужбина – училище „Иван Вазов“ в Париж, Франция.

В категорията „есе и стихотворение“ се конкурират 208 литературни творби, в категорията „фотография“- 86 фотоса, в категория „рисунки“ - 717 творби и в категория „компютърна
презентация“ - 77 разработки. Компетентното жури отсъди общо 96 награди в 4-те категирии, които ще бъдат връчени на 28 февруари в 14,30 ч. в залата на РБ“Захарий Княжески“.

И тази година в журито участваха изявени творци, преподаватели и общественици от Стара Загора. В категорията „есе и стихотворение“ в журито бяха поетът Таньо Клисуров, проф-Таня Борисова от Тракийски университет и Иван Желязков, старши инспектор по български език в РУО-Стара Загора.

В категорията „рисунки“ жури бяха проф.Марин Добрев, директор на Художествена галерия Стара Загора и художниците Димо Генов и Владо Дончевски. В категорията „презентация“ жури бяха проф.Галя Кожухарова, ръководител на ДИПКУ, Снежана Маринова – специалист в РБ“Захарий Княжески“ и Райчо Гънчев-основател на Прабългарска школа за оцеляване „Бага Тур“. В категорията „фотография“ жури бяха Божидар Дуков, Жейна Желева и Емил Енчев.

Специални награди ще получат отличени участници: от Омбудсмана на Стара Загора, от „Ротари клуб“, от Зонта клуб, от Регионален исторически музей, от Регионална библиотека „Захарий Княжески“, от управителя на „Темида арт“ - нотариус Антония Коева. Специални награди ще връчат и Общественият съвет при II ОУ „П.Р.Славейков“, Училищното настоятелство, Ученическия съвет , Дукс фото, фирма „Никон“ и др.
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top