20 септември 2019

Старозагорски ученици част мюзикъла „Класният се жени“ по случай 45-години от създаването на НУМСИ“Христина Морфова“

На 27 февруари от 19,00 часа и на 28 февруари от 12,30 ще бъдат премиерните спектакли мюзикъла „Класният се жени“.Спектакълът е част от програмата по случай 45-години от създаването на НУМСИ“Христина Морфова“ в Стара Загора. Реализира се със съдействието на Държавна опера-Стара Загора и Община Стара Загора.

Мюзикълът „Класният се жени“ е на композитора проф. Филип Павлов, а либретото е на Любомир Пеевски. Режисьор на спектакъла е Николай Априлов, диригент Красимир Къшев. Сценографията и костюмите са на Теодора Джамбазова , а хореографията е на Радост Младенова- Арабаджиева,  в спектакъла участват възпитаници на Балетната студия на ДЮСОБ“Маргаритки“.

В ролята на класния ръководител Иван Александров е младият и талантлив артист-хорист на Държавна опера- Стара Загора Марин Русинов, учителката Сийка Паунова е очарователната Камелия Стойчева, директорката на училището Златева е солистът на Държавна опера-Стара Загора Нина Димитрова, а Г-н Промяна е Иван Кабамитов. В останалите роли са учениците от НУМСИ“Христина Морфова“: Маргарита Лъчезарова е Калина облачето, Иван Петров е Ицо Чейнча, Кристиян Динев е Иво Канадеца, Стейсти Георгиева и Любов Желева са Съществото, Нелли Таукчи е Пена паяжината, Денислав Михалев е Върха, Николай Дончев е Къри Кроасана, Йордан Петев и Силви Джин-Фийса, Димитър Драгиев и Виктор Иванов са китаристи.

На премиерата на 27 февруари се очаква да присъства и самият композитор на „Класният се жени“ проф.Филип Павлов.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top