Глобиха мъж, продаващ ракия на кръстовище в Стара Загора

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 11 до 14 февруари, са отчетени близо 160 сигнала. Граждани са информирали за над 50 неправилно паркирани МПС в града.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен на мъж, продаващ ракия, на ъгъла на ул. „Ген. Гурко“ и „П. Парчевич“.

По сигнали на граждани са извършени проверки на образували се нерегламентирани сметища. Установено е, че около пътя между селата Калояновец и Арнаутито са струпани отпадъци в частен имот, съставено е предписание за почистване. Оглед и последвала докладна записка са направени за терен, намиращ се след последната бензиностанция в Стара Загора, посока кв. „Зора“. Информация е постъпила и за замърсяване с едри битови предмети в района на канала в кв. „Три чучура – юг“, до блок №41.

За бездомни кучета е съобщено в парк „Митрополит Методий Кусев“, по ул. „Армейска“, както и в местността „Съборената кюприя“. Жител на село Лозен е подал сигнал за изоставени в двор малки кученца. Информацията е насочена към Общински приют за безстопанствени животни.

Сигнализирано е още и за неспазване на графика на градския транспорт. Гражданин е информирал за шофьор по Линия №2, тръгнал от спирка по-рано от обявеното.  При установяване на нарушение от страна на водача ще последват санкции спрямо Вътрешния правилник на дружеството.

Докладна записка е съставена по сигнал за замърсяващ пътното платно бетоновоз в село Богомилово. Граждани са се оплакали и от силна музика от заведения, както и от шум от ремонтни дейности в жилищни сгради.

След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление и паркомати. Актуализирани са информационни табла на спирки. Почистени са изсъхнали клони на дървета.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Коментирай!

#1
Бивш заралия - 2019-02-17 09:07:11

Ст.З. се е превърнала в огнище на морална зараза и колкото по скоро населението на маломерното селище се пръсне към големите градове на България, толкова по добре ще е за държавата ни.

Още новини

Scroll To Top