40 вакантни места за военни във Втора Тунджанска Механизирана бригада Стара Загора

Днес в Стара Загора ще бъде даден старт на националната кампания "Бъди войник". Началото ще бъде дадено в парк „Пети октомври“, където ще бъде показана военна техника и оборудване, ще има информационна борса, а вечерта артистите от Ансамбъла на БА ще изнесат концерт в ДТ „Гео Милев“.

 Чрез кампанията ще се търсят около 3 хиляди млади и качествени хора, които са завършили средно образование. Те трябва да са психически здрави и да преминат изпит по физическа подготовка.

Стартовата заплата на войниците от началото на тази година е близо 900 лева,  без това да включва допълнителните възнаграждения за наряд, дежурства или участия в мисии. Около 10-12% е квотата за жени, а новоприетите войници сключват първоначално 3-годишен договор.

Интерес за кандидатите ще бъде социалният пакет, който осигурява армията, както и възможностите за кариерно развитие. „Това е професия, която човек може да направи свой житейски избор. Затова търсим корените си и искаме да кажем на младите хора, че има и друго измерение като ред, дисциплина, отговорност, кауза да служиш на Родината си“, посочи ген-лейтенант Димитър Илиев.

40 са вакантните места във Втора Тунджанска Механизирана бригада, в която личният състав е попълнен на 70% .

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top